Transport Mapping
Disseny de mapes de transport públic

Plànol de bus interurbà d'Osona

En motiu de la Setmana de la Mobilitat 2021, el Consell Comarcal d'Osona i l'Ajuntament de Vic van donar un nou impuls al plànol de bus interurbà que havia creat de forma voluntària l'Adrià Ramírez (soci de la PTP) els anys 2013 i 2016 per a la comarca d'Osona (160.000 habitants).
Aquest nou plànol mostra les xarxes entre setmana i en cap de setmana, i mostra de forma més clara els itineraris de les línies. També introdueix les parades i les línies a la demanda (TAD), inexistents en el moment de la publicació del plànol anterior. Està penjat a les marquesines repartides per tota la comarca.

Més informació

Senyalització i plànol de l'EMT Palma

A finals del 2019 Palma, la capital de Mallorca (410.000 habitants) feia una profunda reestructuració de la xarxa de bus, amb la qual cosa necessitava un nou mapa i renovar la informació de les 900 parades que integren la xarxa. Tant el disseny inicial del mapa com el projecte de senyalització es van gestar de forma interna. Va ser posteriorment quan vaig poder posar el meu gra de sorra amb la proposta de millores en el plànol i la sistematització de la informació mostrada a les parades. S'havia de tenir en compte la gran varietat de models de parada que hi ha repartits per tota la ciutat. Això ha permès adaptar la informació de parada a les necessitats que han anat sorgint.

Es pot consultar la versió vigent del mapa a la pàgina web oficial de la EMT de Palma

Més informació

Senyalització de parades d'autocar interurbà a Barcelona

Aprofitant el canvi d'ubicació de les parades d'autocar interurbà a Barcelona en motiu diversos canvis urbanístics a la ciutat, l'operador Teisa 1920 va decidir fer un pas endavant en la senyalització de les seves parades.

La vinilació d'aquestes parades mostra de forma clara i entenedora les poblacions a les quals s'hi pot arribar des d'aquella mateixa parada, així com fotografies d'indrets d'interès turístic d'aquestes comarques per reforçar l'oci amb transport públic.

A més a més, també mostra les estacions o parades properes d'altres operadors (mesurat en temps i distància), així com l'oficina d'atenció al client de la pròpia companyia, creant d'aquesta manera, el prototip d'una veritable àrea d'intercanvi.

Plànol d'autobús urbà d'Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui

El nou plànol d'autobús urbà d'aquesta conurbació (63.700 habitants sumant els tres municipis) operada per Masats va ser el resultat del treball dut a terme amb la consultora CINESI.

Les particularitats d'aquesta xarxa (línies que passen per la mateixa parada en sentits oposats, tenen recorreguts diferents en funció de l'hora del dia o circulen en determinats dies de la setmana) es mostren de forma clara i intuïtiva en aquest plànol amb base geogràfica.

Mapa d'autobús de Barcelona

Com a projecte personal, fa uns anys vaig decidir realitzar aquest mapa per aplicar i consolidar els coneixements adquirits amb eines de disseny vectorial (en aquest cas Adobe Illustrator). També volia millorar el mapa actual i tenir alguna cosa semblant al que hi havia abans del 2012, any en què es va començar una progressiva reestructuració que va culminar a finals del 2018.

Mapa de carreteres de Catalunya

Tenia ganes d'entendre gràficament el sistema de codificació de les carreteres que depenen de la Generalitat de Catalunya, i per això vaig fer aquest mapa esquemàtic amb finalitat decorativa, també com a projecte personal. Cada carretera està representada com si fos una línia de Metro per facilitar la llegibilitat.

Si aquest mapa t'agrada i el vols tenir a casa o regalar-lo a algú, pots comprar-lo ara mateix!