Transport Mapping
Disseny de mapes de transport públic

Sobre mi

Soc en Kevin Arguzón, apassionat de la mobilitat i de com es mouen i gestionen les ciutats, dissenyador de mapes de transport públic i (gairebé) arquitecte.

Tot i sembla un tòpic, de petit els mapes ja m'agradaven. Amb 10 anys vaig intentar dibuixar el mapa de Metro de Barcelona amb Word. Evidentment vaig fracassar. Però vaig aprendre que Arial no era la mateixa tipografia que la que apareix en aquell mapa. Anys més tard vaig aprendre que es diu Helvetica.

Durant l'adolescència vaig descobrir els programes de disseny vectorial com Freehand o Illustrator. Vaig començar a sospitar que els mapes no es feien amb Word. Ni amb Paint.

Més tard vaig descobrir els programes de maquetació (primer QuarkXPress i després InDesign). Em vaig adonar que, malgrat no saber-los fer servir, les publicacions importants es fan amb aquests programes.

Vaig començar Arquitectura i allà vaig aprendre, entre moltíssimes altres coses, més eines de representació d'espais a diferents escales: des de l'1:1 dels detalls constructius al 1:10.000 dels plans urbanístics. Tot això sota la pressió de les entregues, les poques hores de son i els errors fatals d'AutoCAD.

Ja amb les eines adequades i amb l'objectiu d'aprendre a fer-les servir a través de projectes útils i estètics, vaig començar a confeccionar alguns mapes.

I una cosa porta a l'altra. Fins arribar aquí.

Fotografia de perfil de Kevin Arguzón